onsdag 12 december 2012

Mumsiga ägg

Hej!

Ikväll har vi ätit en rätt enligt ett recept vi fått av våra italienska vänner. De säger att den heter "ägg i helvetet" på italienska. Men gott är det ändå :) Det är ägg som är kokta i en tomatsås. Här kommer receptet:

Ägg i tomatsås

800g tomatkross
1 stor morot
1 liten gul lök
1 röd paprika
lite olivolja
salt, peppar
5 ägg

Finhacka löken och paprika och riv moroten fint. Fräs allt i en skvätt olivolja tills det mjuknar lite. Häll på tomatkross och låt koka samman ca 10 minuter i stekpannan. Knäck äggen och placera ner dem försiktigt i den kokande tomatsåsen på lagom avstånd från varandra. Låt koka en stund på lagom värme tills äggen stelnat. Salta och peppra. Ja, egentligen vet jag inte om peppar är tillåtet i denna sås, kanske det skulle vara chilipaprika. Men jag pepprade såsen och säger inget till italienarna :) Det är jättegott att doppa mjukt vitt bröd i såsen som ett tips. Jättegott en kall vinterdag!

1 kommentar:

  1. En liknande rätt gjorde vi förr i min barndom,men den kallade vi förlorade ägg, och såsen eller soppan var på nässlor,spenat går väl bra, antar jag,men det här receptet ska jag pröva,kanske man får upp fotvärmen på guben

    SvaraRadera