måndag 3 december 2012

Jättegoda glutenfria scones!

Hej!

Det blev lite knappt om tid så vi hann inte göra nåt glutenfritt bröd tills våra gäster kom. Det fick bli glutenfria scones istället. De blev faktiskt jättegoda. Säkert för att det var så mycket smör i dem. Både de som tål gluten och den som inte tål gillade dem. Här kommer receptet:

Glutenfria scones:

50 gram smör, smält, eller "halvsmält"( flytande med halvfasta bitar, tycker det är lättare att blanda ihop då)
4 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
1 msk solrosfrön

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sen ihop allt snabbt med smöret och mjölken och yoghurten. Är inte så säker på mjölkmängden, men så att degen blir lagom kletig men inte rinnig.
Grädda i 200 grader 10-15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar