fredag 15 februari 2013
Glutenfria, äggfria och majsfria chokladmuffins
Hej!
En liten utmaning igen. Dessa skulle vara fria från gluten, majs, ägg och fick inte innehålla andra mjölkprodukter än smör och getost :) Skippade getosten.. Gjorde en liten sats på 6 små muffins. Här kommer receptet:
Chokladmuffins utan ägg, gluten, majs..
20 g smör
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 banan
1/2 dl rismjöl
1 msk kokosflingor
30 g mörk choklad
1 msk kakaopulver
Smält smöret, lägg i chokladbitarna och rör om tills de smälter. Tillsätt sockret och rör om. Mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med bananmoset i chokladsmeten. Ta lite mer rismjöl om smeten känns för lös. Klicka ut i formar och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jag och min syster gjorde sånn a här muffins men vi tog ingen banan i för vi gillar inte de (iallafall inte jag) efter vi lagt i ugnen och allt sånt dom blev brända och hårda som sten är de för att vi inte använde banan?
SvaraRadera