måndag 24 december 2012

Tunnbröd bakat i vedugn

Testade baka ett tunnbröd i vedugnen idag. Här kommer receptet:

Tunnbröd på rågmjöl:
 
150 g (1,5 dl) vatten
100 g mjölk (1 dl)
15 g jäst
8 g (drygt 1 tsk) salt
15 g  (knappt 1 msk) socker
200 g (3,3 dl) vetemjöl
180 g (drygt 3 dl) rågmjöl

Jag gjorde en snabbvariant. Körde ihop degen snabbt 5 minuter i assistenten. Lät den stå och jäsa i ca en halv timme och delade sen upp den i fem bitar. Jag gjorde små runda bullar (rundrev) som fick stå och vila en stund. Efter ca 20 minuter så kavlade jag ut dem tunt och lät dem jäsa ytterligare ca 15 minuter. Gräddade dem i ca 250-300 grader i vedugnen några minuter tills de fått lite färg i kanterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar