Ikväll blev det gräddig rotfruktssoppa till kvällsmat. Mustig och god!
Gräddig rotfruktssoppa
3 stora potatisar
2 morötter
1/2 rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 msk smör
1 burk krossade tomater (400g)
vatten
grönsaksbuljongtärming
1 dl grädde
salt
peppar
Hacka
rotfrukterna i små tärningar och fräs dem tillsammans med löken och
vitlöken i smöret. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatkross och
låt puttra tills allt är mjukt. Lägg i den hackade paprikan när allt är
nästan mjukt. Krydda och häll i grädden till sist. Mums! Billigt, enkelt
och gott!
|
gjorde soppan,men hade ingen paprika,satte 5-6 klyftor blomkål i stället,blev gott,men soppfärgen falerade lite,mera tomatsoppslik,ändå very good
SvaraRadera