lördag 24 november 2012

Rotfruktssoppa

Ikväll blev det gräddig rotfruktssoppa till kvällsmat. Mustig och god!

Gräddig rotfruktssoppa
3 stora potatisar
2 morötter
1/2 rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 msk smör
1 burk krossade tomater (400g)
vatten 
grönsaksbuljongtärming
1 dl grädde
salt 
peppar
Hacka rotfrukterna i små tärningar och fräs dem tillsammans med löken och vitlöken i smöret. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomatkross och låt puttra tills allt är mjukt. Lägg i den hackade paprikan när allt är nästan mjukt. Krydda och häll i grädden till sist. Mums! Billigt, enkelt och gott!


1 kommentar:

  1. gjorde soppan,men hade ingen paprika,satte 5-6 klyftor blomkål i stället,blev gott,men soppfärgen falerade lite,mera tomatsoppslik,ändå very good

    SvaraRadera