onsdag 28 november 2012

Cupcakes


Jeanette här. Så här blev mina cupcakes. Megastora blev de för vi hade inga små formar. Och ingen riktig cupcakeform heller, en sån måste vi verkligen skaffa. Smaken är det inget fel på men de blev ganska gummiaktiga. Riktiga tuggisar. Nästan synd på så snygga formar.. Men toppingen är i alla fall jättegod. Här kommer receptet. Men nej, jag rekommenderar det inte, måste förbättra det först :). Har ni några tips på hur man får dem lite mjukare och inte så gummiaktiga? Kanske lite smör?

Citruscupcakes med cream cheese
2 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Saften och skalet av ½ apelsin
Saften och skalet av ½ citron
3 dl vetemjöl
1 dl naturell yoghurt
100 g finhackad vit choklad

Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna. Varva ner det i äggsmeten tillsammans med resten av ingredienserna. Fyll formarna och grädda 15 minuter i 200 grader. Till toppingen blandade jag ihop cream cheese, lite citron-och apelsinsaft och pudersocker. Är inte så säker på mängderna, smakade bara av tills jag tyckte det var gott nog. Till dekoration en klementinskiva. Och som sagt detta recept behöver förbättras.


1 kommentar:

  1. När jag har gjort muffins har man i alla fall hällt i smält smör i smeten till sist innan man klickar ut den. Inte vet jag om de har blivit godare för det... Det är frostingen som gör det tycker jag så ös på mer av den bara!

    SvaraRadera